Lestari mandorak foundation

Locatie: Mandorak Land, Sumba, Indonesië
Archipel: Kleine Soenda-eilanden
Coördinaten: 9 ° 40’S 120 ° 00 ‘

De Lestari Mandorak Foundation werd opgericht na drie jaar ervaring in het veld: sinds 2006. Het project is gestart door Ticket To The Moon oprichter, Charly. In Mandorak County, op het westelijke deel van het afgelegen eiland Sumba, in Indonesië.
Zonder toegang tot water of elektriciteit, moet de Kodi stam van Mandorak worstelen om te overleven van de landbouw voor eigen gebruik en de visserij.
Gevoelig voor deze moeilijke situatie, hebben Charly en enkele vrienden samen met lokale partners de Kodi mensen geholpen met het verbeteren van hun levensomstandigheden.
In drie jaar tijd, zijn er vele concrete acties ten uitvoer gebracht – nieuwe wegen werden gebouwd om de handel te bevorderen tussen de Kodis en de rest van Sumba. Een waterput werd gegraven om zo de toegang tot schoon water te vergemakkelijken en er werd een lagere school geopend voor de Indonesische kinderen.

De Kodi stam is op regelmatige basis onderhevig aan malaria plagen.  Ze kregen hiervoor muggennetten om de plaag te bestrijden.

Naast deze verbeteringen krijgen de Kodi’s onderwijs om hun cultuur en hun oorspronkelijke land in West Sumba te behouden.

Er moet evengoed nog veel gebeuren.